Klik hier voor terugbladeren
Gastenboek BoycotAmerika.nl
Klik hier voor vooruitbladeren

Teken het gasten/ discussie/ adhesie -boek aub. Sign the guestbook please.
Naam, name:
e-mail:
homepage url:
homepage title:
  comments :


 
Cor   maandag 24-Jun-2013 22:51:24
Goed om de arrogante houding van VS aan de kaak te stellen. Het huidige spionage schandaal lijkt mij een goede reden om de site eens te aktualiseren. Wellicht kan een overzicht van zaken waaruit hun arrogante houding blijkt bijdragen aan het uitdragen van jullie boodschap. In het spel zijn de voorbeelden wel heel duidelijk. Misschien dat een producten overzicht duidelijkheid kan verschaffen. En dan op thema. Bv kleding, voeding etc.De verschillende browsers is natuurlijk meer dan alleen iets van anti amerika, Het is ook gewoon de keuzevrijheid van de consument. Volgens mij is het tegenwoordig wel redelijk gesteld met het weergeven van de sites, maar ik gebruik al tijden geen opera meer, maar Safari.
 
Rens   maandag 4-Jun-2007 22:54:09
Ok ik vind jullie wel een beetje extreem.Jullie houden een schandlijst bij van welke sites jullie dwingen Internet Explorer te gebruiken. En alleen maar omdat het een Amerikaans product is. Waarschijnlijk staan jullie huizen vol met Amerikaanse producten, zoals de Pc of je TV. En wat dachten jullie van jullie mobieltje. Jullie boycotten nu Amrikaanse bedrijven en niet alleen de President. Hij is degene die al die (domme/koppige/onverantwoordelijke)keuzes maakt, niet het volk. Ze hebben misschien wel voor hem gekozen als president maar dat was nog voor de oorlog, voor ze wisten wat het zou veroorzaken. Ook weet iedereen die niet in een grot zit ofzo (zoals Osama) dat de steun met de dag minder wordt. Ik mag die eikel ook niet, denkt alleen maar aan zijn eigen land. Hij houd zich niet aan milieu wetten, en speelt voor wanabe dictator van de wereld. Maar jullie zijn alleen maar geÔntresseerd in de slechte dingen daar. Jullie zijn net zo narrow-minded als Bush zelf. En dat zegt watDan nog iets:Wat doen jullie er nou eigenlijk aan? Jullie zitten maar een beetje te zeiken op een website. Ga dan een handtekening actie houden of brieven verzenden aan onze Premier, of die van de UK of Bush zelf. Zolang het maar geen schade toe brengt aan iemand of iets.
 
Ko datwildeikevenkwijt.nl dinsdag 1-Mei-2007 15:31:37
Complimenten voor jullie site, ziet er mooi uit. Mocht je interesse hebben kijk dan eens op onze site. We hebben deze gemaakt om de wereld een klein beetje leefbaarder te houden en hoewel het een druppel op de gloeiende plaat is Öbeter iets dan niets. www.datwildeikevenkwijt.nl
 
De Backer Karel   maandag 21-Aug-2006 15:53:13
Omdat ik hoegenaamd niet akkoord ga met de Amerikaanse politiek. Hun binenland-politiek kan mij niet schelen (ze kiezen zelf hun president/sterkste partij). Hun buitenland-politiek gaat zowat iederen aan (daar hun hegemonie globaal is) en is nadelig voor zowat 6 miljard mensen; Daarom : WEG MET DE REPUBLIKEINEN!!!!!!!!!!!!
 
Jero   woensdag 2-Aug-2006 03:35:11
(Antwoord op AmericaLover) Amerika is een land wat gestuurd word door geld en dus door macht. Hun economie draait alleen goed wanneer ze ergens oorlogje aan het spelen zijn. (waar ze trouwens heel slecht in zijn) Ik snap niet dat een dergelijk volk trots kan zijn op hun geschiedenis en bijbehorende vlag. (En wat hebben ze toch een boeiende geschiedenis zeg.) Ze hebben maar ťťn oorlog gewonnen en dat was nog hun eigen burgeroorlog ook. (Hierbij het uitroeien van de Indianen niet mee gerekend) Overwinningen zonder steun van hun geallieerde bondgenoten hebben ze nooit behaald. Vietnam konden ze met hun grote mond alleen aan en dit na het vertrek van het Franse Vreemdelingen Legioen, dat toen al inzagen dat hier op langer termijn, geen overwinning te behalen viel. Na deze nederlaag vonden hun het ineens heel normaal wanneer zij zich ergens in mengde of bemoeide, dat Engeland, Frankrijk en noem ze allemaal maar op, dat zij hun troepen ter ondersteuning die kant op zouden stuurden. Daarbij kan IsraŽl onderdrukken en moorden wat ze willen, omdat ze tenslotte al 50 jaar het adoptiekindje van Amerika zijn. Ik vind, ondanks de vele onschuldige mensen (zoals het bij elk conflict geweest is en zo zal het altijd blijven ook) die op 9-11 gevallen zijn, dat de klap die het grote onaantastbare Amerika toen gekregen heeft, erg goed om ze te doen ontwaken uit hun illusie. Nadat Nero en Napoleon zichzelf tot Keizer hadden benoemd, duurde het ook geen jaren meer voor ze beide ten onder gingen. De geschiedenis herhaalde zich weer, toen Amerika zichzelf als supermacht van de wereld begon te zien, maar kort daarna weer met twee benen op de Aarde stond en een illusie minder had.
 
ishikara   woensdag 26-Jul-2006 13:54:37
Ik denk dat boycot geen goed idee is, omdat je hiermee onschuldige mensen treft. Bovendien zal geen enkele wereldleiders op Castro, ahmadinejad en Asad na voor een boycot uitspreken, omdat die lozers bang zijn voor hun eigen hachje. Iedereen is erover eens dat Bush zijn beleid een criminele beleid is die massa's mensen de dood in hebben gejaagd en miljoenen op de vlucht zijn geslagen. Bush is in mijn ogen de grootste MASSA moordenaar van de 21ste eeuw, en als we hem zijn gang laten gaan, dan is hij de oorzaak voor een 3de wereldoorlog. Deze man is een GEVAAR voor de mensheid. Ik zeg weg ermee!!!!!
 
vrede   maandag 24-Jul-2006 17:58:48
IK KAN NIET BESEFFEN HOE SOMMIGE MENSEN DENKEN. MAAR IK ZAL EEN DING HEEL DUIDELIJK GAAN VERTELLEN DAT ISRAILISHE KINDEREN DIE NOG HEEL ONSCHULDIG ZIJN OP RAKKETTEN EN BOMMEN DIE NAAR LIBANNON GAAN VALLEN HEEL DUIDELIJK DIT SCHRIJVEN: VAL ALLEMAAL MAAR DOOD, DEZE BOMMEN VALLEN ZO OP JULIE HOOFD, STERF ONMIDDELIJK.DIT IS TOCH HEEL ERG TRIEST!!! IK KAN GEWOON NIET BEGRIJPEN DAT DE ISRAILISCHE KINDEREN MET HAAT WORDEN OPGEVOED TEGENOVER DE PALESTIJEN EN DAT ONSCHULDIGEN KINDER DOOD GAAN, AMERIKA OF ISRAEL ALLEBIJ HET ZELFDE ROTZAKKEN. HOE KUNNEN ZE ZEGGEN DAT ZE ALLEN MAAR DE TERRORISTEN WILLEN VERNIETIGEN DAT IS ALLEEN MAAR EEN LEUGEN.. WANT ER GAAN ZOVEEL MENSEN VAN DE VOLK DOOD. WEET JE WAT HUN DOEL IS MOSLIMSE LANDEN PROBEREN TE VERNIETIGEN..ZOGENAAMD WORDEN MOSLIMS TERORISTEN GENOEMD. MAAR ZE MOGEN WETEN DAT MOSLIMS GEEN TERORISTEN ZIJN. IK VRAAG AAN JULIE WELKE GELOOF GEEFT TOEGANG OM EEN TERORIST TE ZIJN. IS DIT NIET ABSURD.... NOG ZEGGEN WIJ WE HOPEN OM IN VREDE TE LEVEN........
 
Quisha   dinsdag 30-Mei-2006 16:41:19
Amerika is een groot land. Als je Amerika boycot, boycot je 250 miljoen mensen. Niet iedereen is verantwoordelijk voor die enorme schulden. Daarom moet je boycotten met verstand en het zal allen effect hebben als je er HEEL VEEL mensen bij meekrijgt. Amerika heeft een bank die over het geld gaat. Daar gaan wetten over, Die wetten zouden gewijzigd moeten worden vanuit de AMRIKAANSE politiek.Dit is onmogelijk, Aangezien je als president/Regering moet blijven investeren. Daarnaast zijn er veel meer landen die veel geld doorsluisen of beleggen in
 
john_2   donderdag 2-Mrt-2006 17:41:28
hoi allemaal.boycotten van amerika, dat is nogal wat. maar denk het wel te gaan doen. weet alleen nog niet goed hoe. ben tegen de politiek van bush en dergelijke maar de hoofdreden is dat ik niet een land wil sponsoren die geld opslurpt als een woestijn een druppel water. ze hebben een enorme schuld en daar komen ze niet zomaar vanaf, maar wat nog erger is ze laten met grote snelheid oplopen.ook het milieu is een issue.
 
matthias   maandag 13-Feb-2006 23:51:30
wat een onzin zeg. Amerika heeft onze verschillende keren gered, en nog zitten sommige mensen te zeuren. ja maar, ze willen toch olie roepen sommige leipo's, denk toch na, ze voeren oorlogen in landen waar geen druppel olie is. Die jongens geven al jaren lang hun leven zodat niet alleen zij, maar ook wij in vrede leven. Je moest je diep schamen door zulke onnozele uitspraken te doen!!
 
AmericaLover America's freedom! zondag 4-Dec-2005 21:56:38
Wat is dit nou weer voor onzin? Wij hebben heel veel aan de amerikanen te danken, namelijk onze VRIJHEID! Als america er niet was geweest waren we nu nog onder Duitse invloed. Wat is dit voor super links gedoe? Stomme socialisten! Boycott liever alle landen die mensen onderdrukken, wat heeft dit nou weer voor zin? America is het mooiste land wat er is, en ik ben trots dat er een grote amerikaanse vlag van 4 meter in mijn kamer hangt! God bless America! God, guns
 
Yapp   zaterdag 26-Nov-2005 09:41:43
Amerika is aan het verrechtsen en dat is precies wat Bush wil. Boycot Amerika direct voordat er een tweede Hitler komt. Kijk naar Bush zijn ideen en leg ze naast die van Hitler. Je zult zien dat ze gelijk zijn!. Bush brengt het misschien anders maar hij is op hetzelfde uit. Toch jammer voor al die goedwillende en anders denkende Amerikanen die door Bush en die anderen worden meegesleurd en daar dus ook geen kwaad woord over.
 
Frank   zaterdag 19-Nov-2005 19:49:19
Als ik op deze pagina aankom krijg ik een verdomd irriterende popup tezien die mij op mijn vingers tikt omdat ik zogezegd Netscape gebruik, watonethisch zou zijn omdat het een Amerikaanse browser is. Ten eerstegebruik ik geen Netscape maar Firefox, de webdesigner van deze site kentdus geen kloten van zijn vak. En ten tweede heeft de softwareindustrieniets te maken met de oorlog in Irak.Verder wil ik nog even kwijt dat jullie een groot stelletje hypocrietenzijn, zoals de meeste linkse figuren trouwens. Wel van jullie kloten makenover Amerika maar zwijgen over het Russische optreden in TsjetsjeniŽ of deChinese bezetting van Tibet. Van een selectief geweten gesproken! Mijmaken jullie niet wijs dat jullie een moer geven om de Irakezen of om heteven welk ander volk waar jullie beweren solidair mee te zijn, anderszouden jullie nog wel andere landen dan alleen Amerika boycotten.En wat de aanhangers van Mecca Cola betreft, dat is nog het laagsteuitschot van al, want door die vuiligheid te drinken steunen zeanti-Westerse krachten die op onze ondergang uit zijn. Of doen ze hetmisschien juist daarom?
 
Ibrahim Selman   donderdag 17-Nov-2005 16:05:46
Hieronde reen verhaal van een irakees, mag iedereen wel eens goed doorlezen! Voordat er domweg zonder nadenken anti-Amerika leuzen worden gegild. probeer het verhaal van 2 kanten te zien en dan wel het liefst de positieve punten eruit te halen. Fouten maakt iedereen, en het is geen kunst die te ontdekken. Wat heeft het als voordelen voor ons nadat er iemand verdreven is met zijn regime? Als er daadwerkelijk onderdelen waren voor een vuile bom, enz, enz. Die had ons land ook kunnen halen. Gekken zat op deze wereld, ja zelfs al in ons land! Bestrijden die handel. Hoe zou u reageren als er een vriend(in)/familielid omkwam bij een terroristen aanslag? Zouden die brandhaarden dan toch maar niet bestreden moeten worden en dit soort idioten bestreden moeten worden met harde hand? Ja dat Amerika toevallig de machtigste legereenheid ter wereld ter beschikking heeft, ons land zou precies hetzelfde standpunt hebben in deze situatie. Misschien alleen een betere presient hebben ;-) (dit alles in het oogpunt van vrede en veiligheid in de wereld) 17 juli 1968 was een bloedhete zomerdag. De straten van Bagdad waren bijna leeg. Vroeg in de ochtend was het Irakese volk via de radio opgeroepen thuis te blijven. Verder zond de Irakese radio vooral revolutionaire liederen uit en beweerde het dat de
De tekst was te lang om hem helemaal in het gastenboek te plaatsen. Wilt u verder lezen, klik dan hier.
 
Priem Sandra   maandag 24-Okt-2005 16:46:14
Boycott China!!!!
Zij verdienen het om geboycott te worden: -Tibet onder chinese bezetting al mťťr dan 50 jaar- gevolg 6000 kloosters vernietigt,80 % bossen vernietigt en de biodiversiteit met de minuut kleiner ze eten dan ook alles wat kruipt en leeft. Jullie zouden schrik moeten hebben van China i.p.v.Amerika ,zoals het nu gaat liggen we binnen 50 jaar onder chinees bewind!!! Ik sluit mij trouwens volledig an bij de mening van de Heer Pousset.
Ik geloof niet zo in een boycot als persoonlijke strafuitoefening. Ik heb de boycot bedoeld als het middel waar de Amerikaanse politiek zich iets van aan zouden trekken als voldoende mensen daaraan mee zouden doen.
Wat betreft het milieu vind ik het moeilijk om van anderen te eisen dat ze het milieu niet zo vervuilen, en de bossen niet zo mogen kappen als wij dat in Nederland hebben gedaan. Wij herbebossen Nederland niet om de zwaar gesubsidieerde en met importbeperkingen ondersteunde landbouw overeind te houden. Dat maakt niets goed wat men in China doet, maar maakt het moeilijk om een beschuldigend vingertje te heffen.
Wat betreft Tibet heb je een punt. Ik heb nog een site gemaakt voor de stichting 'Friends of Shugsep Nunnery'. Zie www.zien.info/shugsep Als je je grieven wilt omzetten in positieve actie zul je daar nuttige adressen kunnen vinden.
 
gijs   woensdag 21-Sep-2005 00:02:43
Wij bieden aan partij mecca colaflessen 1,5 literper fles Ä 0,78 ct.min.afname 1 pallet(504 flessen)
 
Theo zaterdag 3-Sep-2005 20:14:44
Qibla cola ??Mss een reklame van Achraf?10% voor terrorisme mss ?Wanneer gaat dit eindigen heb ik ergens gelezen op gastenboek?Nooit vrees ik...want Extremistische moslims stoppen nooit en het treurige is dat ze zelfs op hun eigen kinderen bommen willen plakken om die ergens bij
 
Theo Pousset zaterdag 3-Sep-2005 19:54:22
Geachte,Het is niet omdat Bush fouten maakt dat de mensen daar ook moeten boeten.Het is een clichť..akkoord...maar waar zouden we zijn indien in WO II Amerikaanse ouders hun zonen niet hadden gestuurd om ons te bevrijden?Ik heb in Amerika gewoond (Atlanta Georgia) en heb er hele toffe mensen leren kennen.Gewone mensen,geen politiekers die daar net zoals hier de boel kunnen verzuren.Iedereen is vrij van te denken wat hij wil maar aub vergelijk de gewone Amerikaan die dagelijks gaat werken aan 8 tot 10 dollar per uur om te overleven met Amerikanen die boven hun stand leven!!
 
Adrie   zaterdag 3-Sep-2005 16:40:40
Waarom de antipathie jegens de VS. Zij schenden bijv geen mensenrechten zoals bijv dat kanker CHina! BOYCOT CHINA!
 
Jefke   zaterdag 20-Aug-2005 17:36:37
Het is een hele opdracht Amerika te boycotten en jezelf daardoor niet te beperken in je mogelijkheden, laat staan om biologisch eten vegetariers en/of veganisme te steunen. Soms moet ik een lijn trekken en kiezen, want 1OO% consequentie bestŗŗt gewoonweg niet.
Ik zeg zelf altijd:"Ik boycot Amerika, niet mezelf". Er zijn heel wat situaties waar het vrijwel onmogelijk is om te bepalen wat de beste koop is. Daar kun je gemakkelijk het Amerikaanse product niet nemen. Als genoeg mensen dat doen heeft dat een enorme invloed op de economie van de VS.
Ik ben zelf vegetariŽr. Vaak spelen mensen dan het spelletje van "Als je geen vlees eet dan moet je ook ....". Nu vonden ze het al raar dat je geen vlees eet, maar als je alles gaat doen wat je dan ook nog zou moeten doen, dan vinden ze je helemaal geschift. Trap daar niet in. Onthoud wel welke mensen het zijn die dat doen en kijk daar goed voor uit.
 
A. Cherkaoui   woensdag 3-Aug-2005 14:04:07
Cherkaoui-InternationalOfficeel Mecca-Cola Importeurvoor vragen ??mail dan naar meccacola@cherkaoui.com
 
Ryan Kooistra   woensdag 1-Jun-2005 06:03:05
Aside from the recent world conflicts, and drawing no parallels of courseto them, would you at least allow for the role of military intervention asa necessary evil? America, as you well know, is a big place with muchforeign investment. Are you possibly casting your net too wide? Why notseek out companies that show a healthy responsibility toward theirworkers, customers, and the environnment, including donations on behalf ofthe world's suffering. If you are truly concerned about the welfare ofthose who have suffered at the hand of capatilism, take a little of itsmedicine to best combat many of the inequalities it has created. Thatway, you won't merely
 
Tok Recep   donderdag 3-Feb-2005 21:07:54
ik ben niet de enige (volhouden tot de bittere einde) kanker vs!!!!
 
Achraf Cherkaoui   donderdag 18-Nov-2004 12:15:48
Bij deze teken ik het gastenboek, en ik ben tegen elk produkt dat de amerikaanse of zionistiche staat steunt.
 
Jorre   zondag 24-Okt-2004 21:32
Beste Boycot Amerika.
Ja ik gebruik Internet Explorer. Welke gebruik jij? Heb je toevallig een browser die niet Amerikaans of Brits is?
Groeten
Ik gebruik Opera en als webdesigner test ik mijn sites natuurlijk ook met Internet Explorer en Netscape Navigator. Ik doe dat met wroeging en gewetensbezwaren, maar omdat die slechte browser van Microsoft soms een puinhoop maakt van de internetbladzijden, en omdat veel mensen door het installeren van windows automatisch die slechte browser installeren moet ik er wel rekening mee houden. En, zoals ik al eens eerder stelde, ik boycot Amerika, niet mezelf.
 
Katja   zondag 3-Okt-2004 12:18:59
Mijn stelling: Amerika gaat in de strijd tegen het terrorisme te ver. Eens of oneens? Waarom denken jullie dat?
De stelling is misleidend, omdat dat lijkt te suggereren dat Amerika strijdt tegen het terrorisme. Dit terwijl Amerika de grootste sponsor is geweest van het terrorisme. Ze steunden strijders die terrorisme gebruikten in Kosovo, in Nicaragua, in Afganistan, in Soedan en in Irak. Het steunen van opstandelingen tegen regeringen die ze als tegenstanders beschouwen hebben de Amerikanen altijd als een legitiem middel beschouwd. Alleen als men terrorisme definieerd als het inzetten van strijdmiddelen door burgers tegen de VS of hun medestanders zijn de Amerikanen tegen terrorisme.
Overigens maakt de VS nu ook weer dankbaar gebruik van het terrorisme door het als legitimering te gebruiken voor een strijd die niets met terrorisme te maken hebben. Daarbij hebben ze het handvest van de VN geschonden, de conventie van Geneve geschonden, en begaan ze dagelijks daden die ze zelf zeker als oorlogsmisdaden zouden veroordelen als anderen die tegen hen zouden begaan.
 
Plattepen   Sat., 28 Aug 2004 11:53
Stelletje idiooten! GOD BLESS AMERICA
Reactie: Need I say more?
 
Kim Allan Ladegaard Paul   Sun, 16 Aug 2004 2:04
denmark suports the US thank god
 
Julius   Sun, 12 aug 2004 3:23
Julius wrote:
Je beseft dat je boycot een verkeerd deel van de amerikanen zou treffen, en eigenlijk allesbehalve klopt ? Neem je e-mail-adres, chello.nl, waar denk je dat je dit vandaan hebt? Weet je waar UPC vandaan komt? Vrijwel ALLE netwerk-technologie en hardware waardoor jij nu kunt internetten komt uit Amerika, is amerikaans van oorsprong. Sterker nog, zonder de US of A, zonder Bill Gates, zonder ARPA-net had jouw internetverbinding nooit zijn wat die nu is. De servers van jouw internet-hoster (Alphamega) zijn made in USA. --
Julius
http//jult.net http//jthz.net
Reactie:
En?
Ik besef dat ik met een boycot ook een verkeerd deel van de amerikanen tref. Als je een beter idee hebt? Wie treffen we als we niets doen tegen domheid en onrecht?
Betreffende UPC en Chello: Ik boycot in de eerste plaats de USA en niet mezelf. Het klopt dat ik zo mede de deviezen verschaf waarmee de verovering en de bezetting wordt betaald. Er wordt over alternatieven gedacht en er wordt aan gewerkt.
Het is nu eenmaal een feit dat de amerikanen in de vorige eeuw tot tweemaal toe bijna al het goud van de wereld in fort Knox hebben weten te verzamelen door in de wereldoorlogen woekerwinsten te maken met wapenhandel, en nadat Europa moegestreden was hebben ze hun schuldenaren geholpen om de betalingen op hun tegenstanders af te wentelen.
Met dat geld hebben ze de bedrijven en de patenten kunnen kopen die de winsten maken. Ze hebben de wetenschappers kunnen kopen waar geld aan te verdienen was. Ook IBM en Microsoft maken gretig gebruik van de braindrain.
Maar los daarvan, wat heeft dat te maken met een boycot die tot doel heeft een veroveringsoorlog af te straffen, en bezette volkeren te laten weten dat niet alle westerlingen blind zijn voor het onrecht dat hun wordt aangedaan. Macht is niet recht en goede bedoelingen praten niets goed als ze steunen op het geloof in de eigen propaganda.
Harrie van der Haghen.
 
arthur   Sun, 6 jun 2004 8:26
goede site eindelijk wat tegenwicht.
het spel is oke , maar...
ik heb alleen een opmerking over het kiezen van een frisdrank, die stuit me nogal tegen de borst, je word gedwongen tot het kiezen van MECCA-cola, zijn er dan echt geen andere merken die niets met amerika te maken hebben? tegen amerika zijn okay , maar kiezen voor een islamitische cola gaat naar mijn mening te ver !
groet arthur
Reactie:
Tja, het schema van het spel is steeds: 3 foute en een goed merk. Voor het goede had ik ook Quibla, of Qibla cola als het goede merk kunnen kiezen, maar dat is ook met een Islamitisch smaakje. (10% of profits go to Muslim charity) Er is ook nog Muslim Up en Arab Cola. Klaarblijkelijk is de motivatie om naar alternatieven te zoeken in de Islamitische wereld groter. Daar wordt ook zeer actief geboycot. Zie IslamOnline.net.
PepsiCo is amerikaans en heeft $720 000 gegeven voor de campagne voor de verkiezing van Bush in 2000. Dat is voor de ware boycotter dus ook geen keuze. Zelf hou ik niet zo van cola, maar ik zal eens kijken of er nog meer alternatieven zijn.
De boycot van Cola is vooral symbolisch, maar juist daardoor niet zonder uitwerking.
Volgens een CNN artikel:
The percentage of those saying they "trust" Coca-Cola fell to 52 from 55 percent, McDonald's to 33 from 36 percent and Nike to 11 from 14 percent, according to the study, entitled "America, the World, and the New Challenges for Global Brands."
Klik hier voor meer hierover.
Harrie van der Haghen.
 
Sandor Vermeer   Sun, 21 Dec 2003 15.42:15+0100
Hallo allemaal,

Goede zaak, ik doe al een tijdje mee aan een boycot tegen de VS.
Barcodes beginnend met de cijfers, 00 t/m 13, zijn VS producten.
Ook boycot ik al een tijdje IsraŽlische producten. Barcodes beginnend met de cijfers 729.

Ik hoorde op 16-12-03, een opmerkelijk bericht bij RTLZ:
Ondanks dat de Dollar daalt (wat gunstig zou zijn voor de export van de VS), daalt de Amerikaanse export??? Men weet niet waarom? Hahaha.
Ik heb wel zo mijn vermoedens! hihihi
Zou het inderdaad, komen doordat de Wereld bevolking de VS begint uit te kotsen? En wil de Wereld bevolking geen Amerikaanse producten meer kopen?
Wereldleiders kiezen vaak, de kant van de VS, maar de Wereldbevolking begint zich steeds harder uit te spreken over de VS.
Het zou toch te mooi voor woorden zijn, dat deze boycot acties de oorzaak zouden zijn van het dalende export cijfer van de VS. Dat de VS export daalt, doordat de Wereld bevolking massaal zijn stem laat horen, in de vorm van een persoonlijk boycot, om duidelijk te maken dat wij niet gediend zijn, van de wereldwijde politieke en economische machtsuitbreiding van de VS, doormiddel van smerige spelletjes?

Ik heb zo het vermoeden dat deze boycot actie zijn vruchten begint af te werpen.

Grandioos! Ga zo door!

For Those

 
Greetz Judith Homepage Judith Opdam   Tue, 7 Oct 2003 22:40:37 -0500 (CDT)
Hey mensen,
Ik zit nu als een exchange studente in Amerika en ik zie dit toch een stukje anders als jullie doen helaas. Neem misschien eens een kijkje op mijn website om te zien dat Amerikanen gewone mensen zijn, en dat er net zoals in Nederland soms wel eens rotte appels in de mand zitten...komt in de beste gezinnen/landen voor hoor dus ook in Amerika.
Greetz Judith
 
pieter deryckere   Date: Fri, 29 Aug 2003 18:48:55 +0200
Ja okť ik ben zelf zeker tegen de Amerikaanse hypocrisie en het imperialisme maar het probleem is dat het soms nog moeilijk is ( ik doe het eigenlijk ook zoveel mogelijk ) om die multinationals te boycotten, want als gewone arbeiderszoon en als waarschijnlijk toekomstig arbeider is het niet altijd simpel om die producten te ontwijken want die multinationals zoals bevoorbeeld h&m bieden goedkope en degelijke kledij aan ( van horen zeggen , dat intresseert me eigenlijk niet ) maar ik vindt dat allemaal goeie acties maar we moeten de basis van het probleem aanpakken ; het kapitalisme , waardoor komen die multinationals aan zoveel macht? Door het kapitalistisch systeem! ik bestudeer het marxisme en dat klopt echt wel! maar ga het kort houden want niet veel tijd maar dit wilde ik even zeggen.
Doe zo verder maar denk er toch eens over! Dank u.
 
Ron   Date: Tue, 15 Apr 2003 11:41:10
Maar de vrijheid die de klote Yanks hier gebracht hebben door de Nazi eruit te schoppen, moeten we die ook boycotten?
Reactie: Nee.
Maar de vraag zal wel retorisch bedoeld zijn.
Aan de vraag ligt wellicht een vergelijking ten grondslag met de situatie uit onze grote nationale oorlog. (bijna elke cultuur heeft zo'n herinnering.)
De vergelijking zal wel zijn:
Saddam Hussein = Hitler
Irak = Duitsland
Churchill/Roseveld = Bush
Yanks = Yanks.
Nu wil ik toch waarschuwen voor het denken in analogieŽn.
Men kan zo snel zijn eigen waarheden maken, en communicatie onmogelijk maken. Er zijn zo ook veel Arabieren die de vergelijking maken:
Bush = Hitler
USA = Duitsland
Irak = De veroverde westeuropese landen.
Veel vroeger gekoloniseerse landen zullen de vergelijking maken:
USA = kolonisator
Irak = land dat gekoloniseerd wordt
De regimes die door de kolonisators werden verslagen hadden ook nog niet veel van humanisme gehoord.
Nu gaan dat soort vergelijkingen meestal grotendeels mank, en komt de discussie meestal niet veel verder dan een welles-nietes.
Belangrijker is om te kijken naar hoe de verschillende groepen mensen tegen de situatie aankijken, en welke gevolgen dat heeft.
Er is een groot verschil tussen hoe de situatie wordt gezien door (een groot deel van) de engelstalige wereld en (ongeveer) de rest van de wereld. Daarom schieten de bevrijdende soldaten de Iraki's dood die hun land willen verdedigen tegen veroveraars, en verbazen ze zich dan dat op de bevrijdingsfeesten minder mensen komen dan na een gewonnen voetbalwedstrijd. (Stel je voor wat een feest de Iraki's hadden gevierd als ze gewonnen hadden.)
Veel regimes zullen nu denken: "Als je maar genoeg moderne wapens hebt mag je alles, net zoals de USA. Het internationale recht is dood. De Verenigde Naties is alleen praatclub en pleisterplak-organisatie."
Wat zijn de gevolgen daarvan?
Harrie van der Haghen.
 
Hanne Libbrecht   Date: Sun, 29 Mar 2003 23:09:52
Ik ben tegen oorlog en alles wat met geweld temaken heeft...
Zolang de cirkel van geweld niet gebroken wordt is er geen toekomst voor onze planeet.
Het doet me deugd om jullie en vele anderen te zien die net als ik willen opkomen tegen geweld...
 
Peter Ravenscroft   Date: Fri, 28 Mar 2003 18:48:52 +1000
Well done everyone at Boycott Amerika, thanks and keep going. The boycott call is growing rapidly around the world.
There are no just wars, just wars.
Generals are always fighting the last war, peace activists the next one.
Peter Ravenscroft, Samford, Queensland, Australia
 
famke   Date: Mon, 10 Mar 2003 08:59:09 +0100 (CET)
een reactie leek me overboden, ik heb deze link aan al mijn vrienden doorgestuurd,
HEEL VEEL SUCCES ERMEE.
famk
 
Chris Teunissen   Date: Sun, 9 Mar 2003 22:17:48 +0100
Harry,
Prima initiatief. Ik denk hier zelf ook al een tijdje over na. Het zou mooi zijn als er een lijst met amerikaanse producten beschikbaar komt, zodat we, waar mogelijk, alternatieve niet amerikaanse producten kunnen kopen. Niet naar MacDonalds bijvoorbeeld, maar naar de plaatselijke snackbar. Geen coca cola. 7-Up, maar spa. Enzovoort.
Verder zouden we bedrijven kunnen aanschrijven die een grote afzetmarkt in Amerika hebben en hun aansporen andere markten aan te boren. Het Amerikaanse bedrijfsleven blijkt tekens weer bijzonder onbetrouwbaar. En als de Amerikaanse markt in elkaar klapt, wat mij niet zou verbazen, zuigt dat bedrijven mee die daarvan afhankelijk zijn.

Succes, Chris Teunissen
 
Mac Murder   Date: Sun, 02 Mar 2003 15:32:22 -0800 (PST)
Goeie actie, ik hoop dat het enig effect heeft. Maar goed alle beetjes bouwen de druk op, en alleen dan zullen we succes kunnen hebben. Ik wens jullie en iedereen die zich bezig houd met het verzet tegen het Kapitalistisch/oorlog zuchtig Amerika, heel erg veel succes.

**We can win, when we put our minds and hearts to it, and only then
we can make a difference, and only then we can make change. **
 
Nai, nogalfix   Date: Sun, 02 Mar 2003 09:53:33 +0100 (MET)
Righto ! Die kartonnen troep is toch meestal niet te vreten !

Jammer dat ze hier geen Mekka Cola verkopen.
 
Harrie van der Haghen zien.info 28/Feb/2003:02:53:23
Zo, het gastenboek is klaar. U bent van harte uitgenodigd hier uw mening te geven. Helaas kan ik de teksten niet ongelezen in het gastenboek publiceren, vanwege juridische aansprakelijkheid. Als het even kan wil ik wel uw mening ongecensureerd in het gastenboek zetten.
Is er iemand die ons met juridisch advies wil bijstaan?
Groeten,
Harrie.
 
    Terug naar boven    
    teksten